Die witte deur in de Reigerstraat

Paaldansstudio Breda

Herken je dat ook? Je loopt lekker door het centrum van Breda. Kijkt links, kijkt rechts, af en toe loop je ergens naar binnen en vaak loop je ergens ongezien langs. Maar wat als hetgeen wat je normaal niet ziet, nu ineens wel opvalt? Dat had ik in de Reigerstraat. Met die witte deur tussen twee uitgaansgelegenheden in. Paaldansstudio & Dance Centre staat op een lichtgevend bord dat boven de deur hangt. Een paaldansstudio in het centrum van Breda? Hoe zit dat dan precies en wat doen ze allemaal daar?

“Mensen hebben geen idee wat er achter die witte deur plaats vindt.”

Iedereen heeft wel een idee bij paaldansen. Waar dacht jij ooit als eerste aan bij het woord paaldansen?  De kans is groot dat velen niet als eerste dachten aan een sportschool. Het is een gegeven dat paaldansen een imagoprobleem heeft. Mensen hebben geen idee wat de sport inhoudt, laat staan dat mensen beseffen dat het ook echt een sport is. Mensen hebben geen idee wat er achter die witte deur plaatsvindt.

Hoe ik er ooit achter gekomen ben wat Paaldansstudio & Dance Centre doet? Naast een grote studio met twee zalen en een lounge, heeft Paaldansstudio & Dance Centre ook een kantoor. Het kantoor biedt ruimte voor stagiaires om zich te ontwikkelen en kennis te maken met de praktijk. Zo ben ik ook begonnen bij Paaldansstudio & Dance Centre. Na één maand stage lopen, stopte de administratief medewerker. Die plek moest overgenomen worden. Als stagiair rolde ik steeds meer in het bedrijf en kwam ik steeds meer te weten over Paaldansstudio & Dance Centre.

“Zelf heb ik een proefles gevolgd. Ik heb denk ik nog nooit zoveel spierpijn gehad.”

Ook zag ik hoe intensief leden bezig waren met de sport. Wat kunnen die paaldansers en paaldanseressen ongelofelijke dingen. Neem nu Antoni, de eigenaar van Paaldansstudio. Wat een ongelofelijke kracht en moves kan hij aan een paal. Na een tijdje verbaas je je over het feit dat de sport zo’n imagoprobleem heeft. Zelf heb ik ook een proefles gevolgd. Ik heb denk ik nog nooit zoveel spierpijn gehad. Ik voelde me net een mislukte brandweerman die kansloos van de paal naar beneden glijdt.

Paaldansstudio & Dance Centre is meer dan alleen Paaldansen. Naast paaldansen verzorgt Paaldansstudio ook lessen als Aerial Silk/ Hoop en verschillende Stretching lessen. En mocht dat nog niet voldoende zijn, dan verzorgt Paladansstudio ook nog verschillende workshops als Linedancing, Burlesque, Buikdansen, Cheerleading en nog veel meer! Eén ding is zeker. Niemand verlaat het pand zonder een glimlach op het gezicht.

“Als paaldansen het uiterlijk is en de inhoud het innerlijk. Dan is het eigenlijk vreemd dat paaldansen zo’n slecht imago heeft.”

Er vinden ontzettend veel activiteiten plaats achter die witte deur. Ze zeggen wel eens: ‘Oordeel niet op uiterlijk.’ Als paaldansen het uiterlijk is, en de inhoud het innerlijk. Dan is het eigenlijk vreemd dat paaldansen zo’n slecht imago heeft. Stap daarom ook eens door die witte deur in de Reigerstraat en ontdek de innerlijke kant van Paaldansstudio & Dance Centre!

Bas van Heijst